Pensioen ondernemer

Natuurlijk bent u als zelfstandige vooral bezig met uw bedrijf en niet met uw pensioen. Toch is het verstandig om er nu alvast over na te denken. Door gebruik te maken van fiscale regelingen, spaart de fiscus flink met u mee voor uw 'pensioen zelfstandige'.

Pensioenopbouw is voor veel ondernemers geen overbodige luxe. Lang niet elk bedrijf wordt snel verkocht, lang niet elke klantportefeuille brengt de marktwaarde op. Door met een pensioenverzekering nu al te sparen voor later kunt u een prima pensioen opbouwen. En doordat de overheid belastingvoordelen biedt, is dat voordeliger dan u denkt.

Maar ook alternatieve pensioenopbouw kan erg aantrekkelijk zijn. Denk aan het verhuren van een 2e woning of een vakantiewoning in binnen- of buitenland. Of is investeren in een ander bedrijf iets voor u? Denk aan een start-up of een equity. 

Pensioen ondernemer: hoeveel heeft u nodig?

Hoeveel pensioen u straks echt nodig hebt, hangt af van veel factoren. Heeft u een eigen huis en komt dat voor uw pensioen vrij? Heeft u nog inwonende kinderen die straks misschien gaan studeren? Hoeveel verwacht u aan uw bedrijf over te houden? Wij zetten uw financiën voor later graag voor u op een rij. Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak 085 486 07 00 of klik hier.

Kenmerken van het pensioen zelfstandige

  • Maakt gebruik van fiscale voordelen voor het pensioen ondernemer
  • Flexibele pensioenoplossingen: kies zelf voor beleggen of sparen voor later
  • Pensioenproducten zijn tussentijds aan te passen aan uw wensen en situatie
  • Uw pensioenopbouw wordt op maat voor u samengesteld
  • Wij adviseren u en vergelijken de beste aanbiedingen en mogelijkheden uit de markt
Klik hier voor ons Dienstverleningsdocument voor Pensioenen

Cookie instellingen